1e schoolweek en wedstrijd

Blijf op de hoogte en volg Myrthe

25 Januari 2007 | Verenigde Staten, Lafayette

Heeey!
Hier is ie dan al weer, het 2e berichtje.. Ik heb een redelijk zwaar weekje gehad qua trainen.. Donderdag werd ik gekeurd en er was niets op mij aan te merken.. Ik mocht gelijk die dag trainen, welliswaar in de hal door het slechte weer maar toch.. Die vrijdag weer getraind en het weekend 2 keer per dag..! De training was heel zwaar, ik moest mij gelijk bewijzen in het team omdat wij gisteren een wedstrijd hadden.. Gelukkig deed ik dat goed, ik won van iedereen de oefenwedstrijden behalve dus van de nr 1 Tamara Day.. Ik singelde gisteren dus op 2 en ik won wel erg makkelijk namelijk met 6-0 6-1.. Een goed begin.. OOk heb ik gedubbeld met een Frans meisje Kiki, dat was erg lachen.. Haar accent is zo erg dat je de helft van de tijd haar niet eens verstaan wat ze zegt.. Ze spreek slechter Engels dan ik en zij zit er al 1 jaar.. Ook de dubbel wonnen we heel easy met 8-0..(In Amerika speel je tot de 8, en ja ik was vergeten toen het 8-0 was dat wij hadden gewonnen hihihi)..

Mijn 1e week school was niet zo heel erg leuk.. Ik zit met veel buitenlandse leerlingen in de klas en over het algemeen is hun 1e taal spaans dus zonder de leraar erbij snap ik niets van hun gekwebbel..
Het wordt al wel iets gezelliger en ik doe ook wel mijn best.. Alleen is het erg moeilijk, ik ben veruit de jongste.. Echt veruit, en een aantal leerlingen in mijn klas zijn getrouwd.. Zij zitten echt in een heel ander deel van hun leven dan ik! Gelukkig is dit alleenn tijdens de Engelse les dat ik dat heb.. Verder heb ik 2 keer per week muziek, en zie je mij al DO RI MI VA SO LA TI DO zingen met de hele klas.. En ook open your big big mouth.. En dan moet je je hand erbij gebruiken, en het is echt heel serieus.. terug in Nederland zal ik jullie dat allemaal laten zien hihihihi.. Verder heb ik nog een les met alleen maar sporters.. Dat is een verplicht vak voor spoters die nieuw zijn op school... Daar zit ik dus naast een Footbal speler (die zijn vaak donker en echt super breed, en lopen in hun blote kond door de school ;)).. Nou die speler heeft dus gouden tanden, en ja ik vind dat allemaal maar eng.. Het is net zo een gang als de voetbalspelers van Twente maar voor die footballers ben ik erg bang hihihi...

Afgelopen zaterdag ben ik nog naar een basketbalwedstrijd geweest en dat was echt super!! Het was echt zo een groot stadion, niet te geloven.. Volgende keer maak ik er een foto van.. Echt bizar.. Alles is hier veel groter, de Wallmarkt bijvoorbeeld.. Dat is een supermarkt waar echt alles te koop is, kleren, make up, tv's, bedden, fietsen en noem maar op..
Ook het eten is veel meer, ik heb echt veel moeite met aanpassen.. Over het algemeen leef ik tijdens de lunch en het avondeten op een grote bak salade en een broodje of rijst.. Ja ik kan ook pizza's eten of elke dan naar de Mac gaan, maar nee echt verschrikkeijk.. Op zich is het eten niet zo heel erg slecht, het is vooral dat het kant en klaar is en de sausjes hebben zij er al voor je op gedaan.. En net die sausjes hoef ik dus niet.. Over ketchup en mayo bij..

Morgen heb ik 2 uurtjes school, engels en wiskunde.. Dan hopelijk trainen, het weer is hier nog niet zo heel erg goed.. Veel regen, maar niet echt heel koud.. Zaterdag hebben we een hele belangrijke wedtrijd, we spelen tegen een sterk team met 2 topspelers uit Amerika erin.. De nr2 en nr 40 van Amerika in de enkels.. Maar ik sta ze erg goed te raken en heb er vertrouwen in.. De sfeer is erg goed in het team..
OOk gaan we morgen fotos maken voor internet en voor in het kantoor van de coach.. Ik krijg een soort doek van 50 bij 80 centimeter met een actiefoto van mij, en dat wordt dan tussen alle andere spelers in het kantoor opgehangen.. Aan het einde van het jaar mag je die mee naar huis nemen!

Ow hahaha ik heb 1 van de jongens lief aangekeken en gezegd dat ik niet kon bespannen hahaha.. Die heeft het toen voor mij gedaan.. Zijn mijn vrouwelijke charmes toch nog ergens goed voor hahaa.. Ik zit bij 1 jongen in de klas met Engels, en een aantal jongens hebben op hetzelfde niveau wiskunde alleen heb ik dat op een andere dag..

Hier nog een stukje van de coach wat ze mailde naar mijn ouders!

I am so happy with Myrthe. She is great! I told her last night not to ever question herself and her ability. I told her what a greta player she is and all the tennis she has played in Holland and internationally gave her a lot of experience. I asked her to carry that experience with her.

Ik ga nu mijn kamer opruimen en moet dan toch echt nog huiswerk maken, pfff zie er echt tegen op.. Ik moet een essay schrijven en in het Nederlands was dat al een heel slecht punt van mij, laat staan in het Engels!

Daag, dikke kus Myrthe vanuit het verre Amerika

ps: ik kan niet veel fotos op de site zetten, dus ik zet ze op hyves en anders mail ik ze wel!

• 25 Januari 2007 - 07:42

Sanne:

Hey meis,
    Zo te horen heb je het redelijk naar je zin en heb je je draai al aardig weten te vinden!! super allemaal! Ga zo door
    :-D...
    Ik ga me snel ff douchen, moet over een half uur op school zijn!!
    DOEG Liefs Sanne

• 25 Januari 2007 - 07:48

Nienke:

Klinkt allemaal leuk zeg!! Jammer van het weer, wij genieten hier nog steeds van het zonnetje! En die essays die gaan in now time beter!! Fem en ik waren ook van die engelse wondertjes, maar nu gaat het stuk beter! Dus zal jou ook echt lukken!!
    Liefs

• 25 Januari 2007 - 07:48

Shirley:

Haai meis,
    weer leuk om je verhaal te lezen. Tennissen gaat natuurlijk goed :D Mooi is dat.
    Ik weet precies hoe jij je voelt als je bij die ouwe mensen in de klas zit, verschrikkelijk is dat af en toe. Maar niks van aan trekken, jij zit daar niet voor niks
    :D.
    Naja succes :D
    En veel plezier
    Kus Shirley,
    Ps ik kijk nu journaal, en jou plaatsje Haaksbergen gaan ze vanavond schaatsen :P.
    Welk weer heb je daar?

• 25 Januari 2007 - 09:20

Gomp:

leuk om weer wat van je te horen, klinkt allemaal heel goed! ga zo door en sla straks die nr 1 ook van de baan he...........

• 25 Januari 2007 - 09:51

Linda:

Zet em op Myrthe!!!

Laat ze maar ff een poepie ruiken ;)

Veel plezier!!
    xxx Linda

• 25 Januari 2007 - 10:14

Jessica:

Haay Meisjj
    Leuk zeg klinkt het daar :)
    En goed vn de tennis!
    Maak ze maar in daar!
    Fotos zijn ook leuk :)
    Spreek je snel weer,,
    Kusjj liefss Jessica

• 25 Januari 2007 - 15:52

Natasja:

Ha Myrthe,

Leuk zeg om zo te lezen hoe het gaat in merika. Volgens mij begin je al aardig te wennen daar en als ik het zo lees gaat het met het tennis erg goed.
    2 keer per week muziek, ik weet niet hoe jij zingt, maar als het net zo erg vals is als ik dat doe.haha (Weet niet hoe het bij de rest van de Molenveldjes is gesteld, maar hier klinkt het aardig vals hihi)

Veel plezier en zet hem op met de wedstrijd

Groetjes Natasja

• 25 Januari 2007 - 19:10

Sebas:

Leuk verhaal! Tik ze eraf daar he! Word je al een beetje een Amerikaan? Ik was met aardrijkskunde in ieder geval geslaagd voor mijn Amerikaanse inburgeringstest! Nja, niet te veel jongens versieren en laat nog wat van je horen!

Liefs,

• 25 Januari 2007 - 19:23

Tom :

heey myrthe...

mooi dat het goed gaat daar... hier alles wel rustig zonder jouw erbij ;) hehe...
    maar ik ga weer

doeg

• 25 Januari 2007 - 19:54

Eric:

HOi Myrthe, dat klinkt allemaal best goed. Tennis super en school redelijk, maar dat komt hopelijk nog wel. Wat een supercoach heb jij. Daar heb je het vgls mij erg mee getroffen.

Groetjes van Eric & Co

• 25 Januari 2007 - 22:13

Frieda & Ton:

frieda (tante) hmm25 Jan 2007 22:39 uurMyrthe, het een vermaak je verhalen te lezen!!! Als je Wibledon niet haalt, kun je altijd nog schrijfster worden.
    Lieve groetjes Frieda

frieda (tante)25 Jan 2007 22:49 uurWie mist wie het meest, ik denk pappa zo te zien op de foto, je ziet hem denken was ik maar rackets aan het spannen en mamma houdt zich nog een beetje goed voor de foto (en in usa hebben ze vast leuke kleding annet, maar wel veel xxxxxxxl dus dat is een troost) maar eerlijk gezegd, ik moest er ook nog niet aan denken om martijn zolang te missen (dit niet onder ons) want iedereen leest mee (hoorttebij)Via deze weg een groet aan mamma en pappa en Thijs, doeidoei

• 26 Januari 2007 - 16:34

Marlot:

heey myrthe wat leuk om van je te horen!!! Zo te horen train je daar hard, wie weet kom je nog fit terug;) Gelukkig heb je een leuk team en als ik jou zo ken leer je echt wel vrienden kennen op school.
    heel veel plezier daar en ik hoor snel van je
    groetjes marlot

• 26 Januari 2007 - 18:08

Marnix:):

tis wel een rotzooi op die kamer
    Tutut;)
    Moet wel mooi houwe he

• 30 Januari 2007 - 13:58

Lidy:

hoi myrthe,
    ik heb met plezier je stukjes gelezen. het lijkt me erg spannend allemaal. En alles in de vs is groot! Veel plezier lidy.